ader



Kekawan Google Kita

My Follower Tercayanggg

Easy Bekam Paling Famous di KUANTAN - PEKAN !


Assalamualaikum semua ...bersawang blog kakjunn lama x update !

Emmm nak cerita ape ye kali ni ..oh ye ..! kakjunn nk cerita pasal berbekam ..




Tahu x ape tu BEKAM ? 






Bekam adalah satu cara pengubatan yang disukai dan digalakkan oleh Rasulullah SAW untuk ummat Islam. Tujuan bekam adalah untuk mengeluarkan darah yang mengandungi toksid (racun) yang merbahaya dari badan melalui permukaan kulit. Inilah satu cara 'detoksifikasi' yang sesuai dan selamat bagi ummat Islam.

Sabda Rasulullah SAW ;

"Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT"

"Sebaik-baik pengubatan bagi kalian ialah hijamah (berbekam)"( "Riwayat Ahamd dan Tabrani dari Samurah r.a.)

Di dalam Shahih Bukhari, dari Sa'id bin Jubair RA, dari Ibnu 'Abbas RA, dari Nabi SAW, baginda bersabda; "Kesembuhan ada tiga perkara; minum madu, berbekam dan bakaran api (Al- Khayy). Tetapi aku melarang umatku melakukan pembakaran dengan api".




TAHU X ? 






Ramai org kata “ehh..darah kotor tu beku ye...”


Sebenarnya darah kotor tidak membeku. Ianya bergumpal. Kalau ianya membeku, jika kita lalukan air atas darah kotor ini ia akan kembali mencair dan mengalir tetapi darah kotor ini ttap berketul2 walaupun diletakkan di dalam air.

Sebab itulah pentingnya darah2 kotor ini dibuang. Ini kerana jika.ia tidak dibuang, ianya akan kembali masuk ke dalam salur darah lalu bergumpal di dalamya. Jika gumpalan menjadi terlalu besar dan banyak, ianya akan merencatkan aliran darah seterusnya mengakibatkan pelbagai penyakit seperti strok, masalah jantung, darah tinggi dan sebagainya.


Dan anda mahu tahu? Kita sebenarnya semakin membanyakkan darah2 kotor ni SETIAP MINIT!





Mahukah anda membiarkan gumpalan darah seperti ini terus berkampung dalam saluran darah anda??

Lagi satu BUKAN LELAKI SAHAJA yang di galakan BERBEKAM tapi juga wanita ! walaupun wanita memang dah keluar darah kotor tiap bulan ....tetapi ada wanita yg haidnya tidak lancar..toksin berkumpul banyak ...anda boleh cuba berbekam !


Kakjunn sarankan EASY BEKAM bagi mereka sekitar KUANTAN atau PEKAN.

kenapa ye ! 

Kerana services mereka memang terbaik ,,Keluarga kakjunn sendiri dah cuba !

First ..Tahap Kebersihan .....Kedua Keberkesanan ...sangat terasa perbezaan ..darah kotor memang keluar banyak ..! 

Anda Boleh Buat Pilihan samaada call nk dtg ke Easy Bekam atau mereka boleh dtg terus ke rumah anda ..utk wanita Easy Bekam ada Pembekam Muslimah ..

Easy Bekam setiap staff telah di ijazahkan dan Profesional ! 

Pengunjung nya Ramai ! 

Ramai yang Puas hati !








BERBALOI 2 DEMI KESIHATAN ! 



INI OWNER EASY BEKAM ..EN FIRMIE @ ALONG BOLEH TERUS CONTACT DIE

0145454006  




Ini staff Easy Bekam..Suami Isteri tau..FIFIN & ANGAH  ..utk wanita di luar sana boleh contact FiFin ye ....







NAK TENGOK APA AKTIVITI EASY BEKAM BOLEH LIKE DI FACEBOOK DIERANG






JOM TENGOK TESTIMONI DEPA YANG JUNN CILUK DR FACEBOOK EASY BEKAM HEHEEHEHH


























1 ulasan:

Alfia Allegrino berkata...

Servis mmg terbaik. Sy ada buat bekam n resdung dgn easybekam.. seriously, mmg terbaikk.. In Shaa Allah, bulan depan sy nak buat lg.. Sunnah oo..