ader



Kekawan Google Kita

My Follower Tercayanggg

Sekolah Menengah Chini ...SPM 1999 ~~~~Pertemuan Rakan Sekelas Setelah 17 tahun habis sekoloh ....! Seronok oooooo...Lepaih Rindu oooo

Assalamualaikum semua ...lamanyaaa kakjunn x buat entry ni ..sibuk ko jahhhhh ..kakjunn sekarang ada kuar produk sendiri ..produk kampung je ....saje try2 ...nak gak ada produk sendiri ....heheheheh 

mana tahu esok2 kakjunn kuar tv...Pengasas Maajun yang moden n tidak pahit yg pertama di Malaysia ..MAAJUN SERI MAHARANI.....! cewahhhh gitu !

Ok dah2 xyah nk niage je sesekali kita cite hal lain ....

Kakjunn nak cite ni !

GINI YE 

ALLAH SWT MAHA BESAR ..syukur sgt kakjunn di kurniakan masa sekolah exsepeseli ( ejaan melayu ) laaa masa FORM 4 & 5 kawan2 dan sahabat yg ngam !

Kakjunn x ponteng kelas tau ...

Nape ??? (dierang ni je yg tahu bakpe seronok sgt p sekoloh)


Jeng jeng hahahah

sebab .....

kakjunn ada kawan2 yang otak giler best tapi dierang PANDAI2 .....kami otak giler  baik lelaki n perempuan ..tapi pergaulan terbatas lagi ..KAMI SEMUA BAIK2 dan MENGHORMATI sesama sendiri

Paling Utama mesti ada dalam kelas adalah SHASHILA DAN NONI 



Ni NONI ..kepala jingga hahahah sweet orangnya ....dalam hati ada taman 


Ini Shashila ....dalam pic ni die duk kalut kelam kelibut cari laki die hahahahahaah


Depa duaorg ni ape2hal mesti dierang la kepala nya ...menceriakan kelas ..ada satu rakan kami lg iaitu K.A ( khairul azwan) 

Xde depa bertiga ni kelas suram sunyi sepi ...

Tapi sayangnya KA xdpt bersama kami masa renion ...die xsihat sikit .semoga Allah swt menyembuhkan mu wahai sahabat .

Kami semua ni satu kampung tapiiiiiiiii


Bukan semua dapat jumpa berkumpul ..klu raya ada yg pisau kat leher kene ugut balik umah bini .doh camne 

Nak jumpa mmg seksa ..

kami ni dr KELAS SAINS PERTANIAN ...ada satu perkara yg cikgu kami suruh buat dan secara automatik kami semua rapat ! 

Tugasnya ....menternak ayammmm...reban ayam tu kat sekoloh ....hari2 lepas habis sekolah kene ikut giliran kumpulan memasing jaga laa ayam kami tu .....bab cuci taik ayam kakjunn org pertama la mengelak ..buat2 sakit perut ..


Rapat punyaa rapat kan ,,,habis SPM xpuas hati .kene jugak jumpa .! Rindu .....si Shashila n NOni ni atau KA passti rancang buat renion ....

Menjadi tu menjadi ! Tapi xsemua join ...kadang 2-3 kerat je ..

SOOOOO


Pendek kan cerita zaman dah canggih manggih ,,si shashila punya keje ...buat wasap group ..(wasap group di tubuhkan oleh cila dan bangsa melayu bersatu teguh pada 16/12/2013) ..tugas mencari no tel kawan2 pulak adalah Salmawati ..die ni mmg terer cari no tel org ..



SALMAWATI DAN ADIK BERADIKNYA ..COMEL ORGNYA ,,YANG TUDUNG OWEN TU 

So bila berjumpa kat wasap group perangai ada memacam ..rindu pun ada.nak jugak jumpa ...


Perangai kami kat wasap tu pun giler2 

meh nak senaraikan (korang xkenal tp kjunn nak cite gok ) 

   

AZAMIN (jemin ) Profesion : Toke Baja & Pemain Saham

Ini HERO MALAYA kelas kami ye ...TERLALU RAMAI YG ADMIRE DIE ....TAPI BELIAU RILEKS JE SIKAT RAMBUT TEPI
Terer Math masa sekoloh dulu ...skrg kira duit je

Perangai kat wasap   -kejap ada kejap xde 

MOHD FAROUK ( Parok ) Profesion -- Toke Gym & angkat besi lengan    

Ini FAROUK ..HERO MALAYA JUGAK ! tapi yang minat semua luar negara punya  .. ampunkan i farouk kikikikik..

Perangai kat wasap = Sentiasa kelakor ..klu xde die sunyi sepi . nyanyi dangdut no 1 .




SHEIKH AMIR KUSYAIRI  (salman bhai ) --Profesion - Ustaz 

Ini salman bhai kami panggil ..die ada iras2 sikit remy ishak ...kuat mancing mamat ni ...tapi selalu tazkirah kami ....

Perangai kat wasap


Asal masuk je..bagi sedebik pastu lari ..

FAZLI RAZALI  (pali ) - Profesion - x pasti xdapat detect 

Orangnya pendiam ..cover macho....kawin pun kami x dijemput ,ok fine 

Perangai kat wasap 

8 tahun sekali baru join borak ..sekali borak marohhh kami borak panjang


AZRUN (un ) -Profesion - USAHAWAN TANI BERJAYA 


hok ni mmg salute ..kebun berekar2 ..die je yg belajor sungguh bidang pertanian ..kaya le ni ..

syabas azrun syabas inspector sahab


Peragai kat wasap : tahu nak selakkk je hahahahaha


 JAILANI SIDEK EH BUKAN MOHD JAILANI
Profesion = Toke Petronas & Gas
Ini The Handsome Man kelas kami ..terlajak laris jai ni tp die   lembut orangnyaorangnya tinggi galoh.. 
Perangai kat wasap - BAIK hahaha 








                    




INI KAKAK  POLIS ....TABIK PUAN ! 

Nurshuhaida Dahlee  ( kak chik ) 
Profesion - POLIS 

kami panggil die kak chik ..orangnya sentiasa tersenyum ..pastu yg buat kakjunn meroyan ngan kak chik ni ialahhhhhhh SLIM SEPANJANG USIA !

Perangai kat wasap - 8 tahun sekali jugak join tapi sekali join buat rumusan tentang kami yg baik2 je ..kami faham kakchik keje lagi jaga anak lagi ..hehehehe



Khairul Anuar ( Kyol ) 
Profesion -X dapat detect jugak 

Kyol ni xdpt join kami renion ,,die kene tadah air kat chini ..chini xdok air kan ..orangnya macho ...boleh tahan ....

Perangai kat wasap - malu2 Miowwwww




MAZNI AMIN ( nanang ) 

Profesion - Toke nangka 

Ini abg sado kelas kami ye ....masa sekoloh kecik je ..dah kawin jadi sado ....orangnya sentiasa ceria..ada peminat rahsia ye ..hahhaha

Perangai Kat wasap - Hari2 ada ...sentiasa bagi gambor nangka ...sampai kejang hp org lain ....KUAT KAROK ...Suara sedap ....




NORAINI HABIBIUN (noni ) 
Profesion - Toke Coklat dari Paris 

Noni ni Admin ....tugas die memerhati ahli group ....
Orangnya sweet sgt ..tapi akan menganas bila maroh ...

Perangai dalam wasap - malu2 miow jugak ..tegas ,comel .....(aku puji doh ni noni ,nti belanjan coklat ye )



SALMAWATI 

profesion - penulis novel 

Minah ni die peramoh pastu asyik baca novelll je kejenya .xdok keje lain ..english tererr ni...jgn main2 bab speaking london ye ...

perangai dalam wasap - Asyik ckp mcm ni ...Hp aku heng ..Hp aku kejang ..Hp aku rosak hahhaahha



ANAKKU SAZALI ehhhh ehhh bukan2 

SAZLI SABRAN 

Profesion - Ceo Felda Mexico 

Ini jejaka Mexico terhebat ...terlajak laris jugak ni ..orangnya ada drama korea dgn sorang budak kelas kami kihkih....kat sekolah pemburu cinta ni

Perangai kat wasap: X tahu nak pilih mana se ! hahaahah...Aktif jugak la ...



haaaaa ni mentara guru 

SHASHILA (cila )

Profesion - Toke Kereta ..

orangnya Sweetttt ...Riuh rendah ....suka gelok ...tegas .ada ciri kepimpinan yg sgt superb boombastik...orangnya ramai peminat ...
kat sekolah jejaka ramai memerhati ....masa sekoloh keding ..skrg segor ..

Perangai kat wasap : Xdok keje lain selain nak membunuh ahli wasap ....gelok bunuh..gelok bunuh .....suka menyanyi lagu tepuk amai2 !


SHAHIDA 

Profesion - Toke Ukur Bangunan 

Aduhh kawan kakjunn yg ni orang nya gemalai sgt ...baik.....sopan....banyak rahsia ni ...TAPI !!
DIALAH YG PANDAI SEKALI .PEKSE DAPAT NO 1 SOKMO ...x study pun beria .byk main game je ..xfham betul .....

Perangai dalam wasap - muncul nk ucap birthday je hahahahaahahah


SITI NURZURIATI aka SITI SPEK 

Profesion - Toke Restoran 

Haaa minah ni baru je muncul ...ni bff kakjunn masa sekoloh .p mana2 kami berkepit je .orang kate mcm kembor ....siti ni masa sekolah aduh ramainya peminat tp eden sendiri xtahu die minat sape ...siti ni lawo...putih gebu.byk rahsia orgnya ...

Perangai kat wasap - Suka buli org gak hahaahah 




ZIELA aka Su kuih

Profesion - Toke Kuih 

Ziela ni orngnya manis jugak ...kat sekoloh riuh..kelakor jgk orangnya
 Sekarang dah kawin die aktif berewang heheh ...aktif dgn penduduk setempat ,,ringan tulang tolong orang 

Perangai dalam wasap ; Sangat Aktif ...mesti cerita pasal kuih n anak2 ..xberapa suka menaip ..suka voice notes ....selalu merajuk ...kene buli sokmo dengan toke nangka .


WAHIDA 

Profesion - reporter 

haaaaa wahida ni dulu masa sekoloh sweet n pendiam jugak org nya ....skrg dah riuh ,,klu borak pasti kami gelak ...die kadangkala lucu ....

Perangai dalam wasap - kene jaga2 klu die masuk je wasap group die akan sediakan 10 soalan cepuemas yg jenuh kami nak menjawabnya ....




haaaaaaaa ni gamba besor sikit ........aweks paling menjadi rebutan ni

NORMAIZURA aka YA aka BUNGA MEKOLIA aka MENANG SOKMO

Profesion - Lembaga Pengarah Pertanian 


ini antara rakan kelas kami yang paling GEMPAK GEMPITA ...ganazz ya ni ..klu berlawan sukan ke ..lawan bercakap ke memang semua org kaloh hahahaah (ampun aku Ya )..

Perangai dalam wassap - Riuhh ..aktiff..suka nyanyi .ngaji ...gaduh drama krea tu biasa ....sado2 tu biasa ....menyakat orang no 1 .....tapi klu Ya xde hari tu suramm..gambor paling viral ..duk ditepi rumpun serai 




HARYATI aka YATI ASKOR 

pewitttt ..ni askor dlm kelas kami..masa sekoloh jadi pengawas....lasak ni tapi ada kelembutan ..
peminat no 1 CT NURHALIZA ....yati ni orangnya baik sgt baik junn ....bercakap pun comel2 je ayat nya .... susah nk maroh ...minah kental ni 

Perangai dalam wasap group - Mcm Biskut jap ada jap xde ......klu ada semua org takut die tembak hahahah...duk sabah lama....byk cerita dari sabah ...


ZARINA aka INA KONTI
Profesion - jaga konti .sekali sekali DJ Radio RTM heeheh

Haaaaaaaaaaaa ina ni keje die glamour sikit .lorangnya lawo giler ...masa sekoloh ramai usha die tp die budak baik jadi org xberani ...percakapan die tegas menusuk ke jantung ..hahhaah

Perangai dalam wasap group = Pembuli jugak ni ...



NORZILAWATI aka ZIE 

ok last sekali ni kawan yg paling susah nk temui ..die dulu yg mula2 kawin ....memang susah nak jumpa zie ni ...cool zie ni ...sifat keibuan .....comel ..kecik je ...

Perangai dalam wasap group - Suka bg kata2 madah berhelah hahahaahahah ...


OK UOLL KAK JUNN DAH  PERKENALKAN LAA SIKIT SEBANYAK YANG RAPAT N AKTIF YE ..DLM KELAS RAMAI LAGI ...TAPI ADA YG XDAPAT DIKESAN 

Ok jom sambung cerita renion 


Rancang punya rancang Cila ckp kita jumpa setahun lagi ..buat kat Melaka sebab masing2 ada merata tempat ..ada yg dari KOREA (FAROUK ) ada yang duk IPOH  ( ZURA AMIR ) ada duk SABAH (YATI ASKOR) 


SHASILA yg uruskan Penginapan die decide KEMUNTING BEACH RESORT 

TUGAS K.A buat tshirt ..thanks Ka tshirt mmg superbs cantik...tahun depan buat lg ye 



INI LA FAROUK ...YG DUK KOREA NU ....PEGANG TSHIRT CECAMA NGAN NONI GITU ..


Kemunting beach resort bg kakjunn sangat best ...makanannya ..bilik nya kecuali pasal lampu heheh lampu bilik kakjunn malap ..ngam2 ngan meja mekap ...ko rasa...angin x ..tp xpe bilik air ada cermin terang haahaahaha ( tu pun nk komen)

Resort ni ada pelbagai kemudahan walaupun bukan 5 bintang ..

Renioun kali ni agak rushing ,,ikut jadual ,,kami pilih menginap satu malam je ( persetujuan ramai) so masing2 ramai bertolak sabtu pagi ...semua sampai ke resort tu area jam 2 petang ,,ada kul 4 ..paling lambat adalah KAKJUNN  huuhuhu kerana My Driver aka My Hubby klu bawak kete 60 km /jam ..singgoh beli air je 10 kali ok 


Ok sampai2 je kakjun debor nk jumpa kawan2 ni ,,perasaan tu lain mcm2 ..bercampur aduk belaka .....paling utama kjunn risau ..aku gemok x hahaahah....

so masuk bilik jam 5.30 ...jam 6,30 xtahan nk cr jugak kekawan n jalan tepi pantai ..kuar je bilik ada kolam renang utk budak2 kat situ 3-4 orang kawan dah tunggu situ ..apa lagi berpeluk cium laa bergosip bagai ko jaahhhh hahaha



                                                                 ahli mesyuarat tingkap 



pewittttt comel2 belaka

Xdan nak lepak lelama ptg tu sebab dah maghrib ...malam tu ada BBQ jam 8 malam ,,aduh masa tu debor seba semua ada ...( apa la yg kjunn debokan hahahha) 


Malam tu MENU MEMANG SEDAP 2 PIHAK RESORT SEDIA SEMUA DAH ....KAMI BAWAK PERUT JE ...

Ape lagi malam tu melepas rindu la kami ,meriah .... usik mengusik..kenal pasangan memasing ....tanya kabar ..bergosip ! 

ok korang layan la pic kami malam tu ..



Zarina dan anak2 nya 



Azamin makan udang x ingat orang lain 


                                                     Zie dan anak2


 So sweet ina & hubby 




Syahida dan anaknya Syazwan 








Family nanang 




Keluarga Zarina 








Mentara Guru yang Comel 



Para jelitawan 





Jejaka hensem makan sesorang 





AKTIVITI SUKANEKA ESOK NYA PALING SERONOK ...SETIAP TEAM ADA NAMA..



Nama Kumpulan ..






Ada orang tiup belon x beso2 

Terompah Game di menangi geng Wife 





Nak bersukan ke nak gelak ..kakjunn xfaham la ngan depa ni 


Permainan baling2 sayang ..habis basah baju kene belon pecah ..dierang la ..kakjunn x 



Time anak plak rebut kerusi 




OK akhirnya yang byk bolot hadiah ada lah Geng MOk Cun (geng zura amir ) adoiiii menang sokmo !
Kakjunn menang tiup belon ( markah kesian ) 



GENG MAK BANANG MENANG BALING-BALING SAYANG .SO SWEET LAKI BINI NI

Zura amir ...anak die menang ..suami die menang ..die pun menang..memang menang sokmo minah ni ! eden memang xfaham 


Gaduh gaduh sayang ..dah mcm gengster dah ni!


Kakjunn menang yeyyyyyyyyyyy 




Team kak chik diwakili suami nya .menang amik coklat dalam tepung guna mulut 



TARAAAA KAMI SEMUAAAA

Kesimpulan nya perjumpaan kali ni memang seronok ...mengeratkan silaturahim..Allah swt suka kepada silaturahim sesama umat ..

Tahniah kepada Shashila dan suami (mr fahmi tahun depan sponsor hadiah ipad ye ) ,K.A dan Liza ..dan Noni yang bertungkuslumus menjayakan renion 2016 ni ...best sangat .sekian cerita kakjunn . 











Tiada ulasan: